آخرین بلاگ ها
آخرین بلاگ ها به ترتیب انتشار

تغذیه کودکان؛ تأثیر قند مضاعف بر بدن فرزندان ما.
قند، دشمن پنهانی بدن ما
شاید این نکته باعث تعجب شما شود که میوه ها دارای قندی ناسالم هستند! میوه ها قندی به نام فروکتوز(Fructose) دارند که به خوبی در بدن جزب نمی شود. این نوع قند در بدن تبدیل تری گلیسرید (نوعی چربی) و اوریک اسید (یا اسید اوره) می شود که در مقادیر زیاد باعث صدمه به بدن خواهد شد. البته مصرف میوه به اندازه مناسب به دلیل وجود فیبر و انواع ویتامین ها توصیه می شود اما مصرف بیش از اندازه میوه و آبمیوه ها به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از قند برای کودکان توصیه نمی شوند.
به توصیه متخصصان در سازمان بهداشت جهانی (WHO) و انجمن قلب آمریکا(AHA)، مصرف روزانه قند در کودکان 2 تا 18 سال باید کمتر از 25 گرم در روز باشد. متاسفانه این مقدار در رژیم غذایی بسیاری از کودکان رعایت نمی شود. شیرینی و شکلات به دلیل طعم خوب و تولید هورمون دوپامین در بدن باعث ایجاد وابستگی کودک به این نوع خوراکی ها می شود. دادن شیرینی و شکلات به فرزندانمان به عنوان جایزه از مخرب ترین رفتارهایست که والدین می توانند داشته باشند زیرا کودک را شرطی می کند که رفتار خوب برابر است با شیرینی و این روند باعث ایجاد مشکلات جسمی و روحی در بلند مدت خواهد شد.

قند بیش از اندازه چه تاثیری بر بدن ما می گذارد؟
متخصصان تغذیه و پزشکان برای توصیف سالم بودن مواد غذایی دارای کربوهیدات از شاخص گلیسمی (Glycemic index) بهره می برند. این شاخص بر اساس تنظیم شده است که گلوکز موجود در مواد غذایی به چه سرعتی در بدن جذب و در خون پدیدار می شوند. هرچه گلوکز یک ماده غذایی سریعتر جذب بدن شود، آن خوراکی ناسالم تر است، زیرا باعث افزایش بیش از اندازه مقدار گلوکز در خون شده و این گلوکز اضافی به صورت چربی ذخیره خواهد شد. این شاخص به سه دسته کم (کمتر از 55)، متوسط (56 تا 69) و زیاد (بیش از 70) تقسیم می شود.
لازم به ذکر است که این شاخص در بیشتر موارد برای بیماران دیابتی و چاق برای ارایـه رژیم غذایی مناسب استفاده می شود، اما برای انتخاب خوراکی های مناسب برای فرزندانمان نیز مفید است.

بیماری های خاموش
بیماری دیگری که در سال های اخیر در کودکان افزایش داشته سندروم متابولیک ( Metabolic Syndrome) می باشد. این بیماری قبلا فقط در افراد بالغ تشخیص داده می شد، اما به مرور پزشکان متوجه شدند که کودکان نیز در معرض این بیماری هستند. سندروم متابولیک فقط یک بیماری نیست، بلکه مجموعه ای از بیماری هایی همانند دیابت، چاقی و چربی پریشی (dyslipidemia) است که سلامت کودک را به خطر میاندازند. کودک مبتلا به این بیماری ممکن است سالها بدون هیچگونه علایم و نشانه ای و کاملا سالم به نظر برسد، اما به مرور زمان علایم این بیماری شروع به پدیدار شدن می کنند.
اگرچه فراهم کردن تغذیه و رژیم مناسب غذایی برای کودکانمان می تواند گهگاهی سخت و پر زحمت باشد، اما این عمل سلامت و آینده آنها را تضمین خواهد کرد.

توسط:
محمدامیر معماریان
1401/8/16
2 دیدگاه ثبت شده

محمد رضا پورمختار
09:43:39
1401/8/16
درود بر شما دکتر معماریان عزیز. مطلبه عالی، مفید و در عین حال بسیار مهمی ارسال کردید. مسئله قند در زندگی بشر امروز چالش زیادی ایجاد کرده. این مطلب میتونه تلنگری به همه (مخصوصاً نوجوانان باشه). این توضیح رو باید به مخاطبین عزیز بدم که محمد آقا پزشک هستند و افتخار دادند و در ارائه بلاگ های مفید در کنار ما هستند. منتظر مطالب ارزشمند دیگه از ایشون هستیم.

محمد مهدی معماریان
23:24:41
1401/8/16
سلام و درود فراوان خیلی لذت بردم و خیلی مفید بود. حتما با افراد زیادی به اشتراک میذارمش. با آرزوی بهترین ها